keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Madolle koti

Vihdoin valmista! \o/ Jaettu ilo on suurempi ilo, joten tässäpä kuvia:

Uuden terran viileä puoli.

Ja lämmin puoli. Lämmittelypaikan alapuolelta löytyy luola, jotta matonen pääsee vähän piilossakin käymään. Lopullinen hienosäätö puuttuu vielä, eli luolaan tulee eteen verho suojaksi, jotta mato saa olla täysin omassa rauhassaan. Tästä kuvia myöhemmin.

Luolasta tehtiin tarkoituksella korkea, jotta käärmeen saa tarvittaessa sieltä helposti ja turvallisesti pois. Lisäksi suuri luola helpottaa, mikäli jossain vaiheessa tahtoo järjestää sinne kostean laatikon, iso käärme kun ei ihan mihin tahansa muoviboksiin mahdu.


Kokonaan kaikki valot päällä.
Takaseinä ja molemmat sivut on tehty jäljittelemään kalliota, lisäksi samalla vaivalla on kaunisteltu myös luolan suuaukon molemmat puolet, sekä lämmittelypaikan pinta.


Päivisin päällä on lämpölamppu lämmittelypaikalla ja hieman mukavaa lisävaloa tuomassa pari ledilamppua. Ledit tuli valittua alhaisen lämmöntuoton vuoksi, terraariosta kun ei kuitenkaan ihan saunaa ollut tarkoitus tehdä.
Valinta taisi olla hyvä, sillä talvilämmöt ovat 50W spotin kanssa luolassa 24C ja viileässä päässä 23C. Lämmittelypaikka on noin 26C reunasta ja kuumin kohta nousee 32C. Tarkoitus on käydä hakemassa hieman tehokkaampi lamppu talvilampuksi ja mitata lämmöt uudestaan sen kanssa. Kesäisin voi olla tarvetta laittaa hieman heikkotehoisempi lamppu, mikäli tuolla 50W lähteekin lämmöt liian kovaan nousuun.Öisin terraa valaisee kuun valoa jäljittelevä lamppu. Kuvassa näyttää valo enemmänkin siniseltä, luonnossa tuo näyttää aika lilalta. Kuulamppu lämmittää hieman, mutta ei kuitenkaan nosta lämpöä kovin paljoa, joten terra viilenee mukavasti yöksi.


Kaikki valmista muuttoa varten, joten ei muuta kuin matonen lämmittelemään. Hetkessä löytyikin se mukava lämpöisin kohta, missä oli kivaa paistatella päivää jonkin aikaa.


Uusi koti hieman hermostuttaa, pupillit seurasivat liikkeitäni hyvinkin tarkasti.
Muutaman tunnin päästä oli tarpeeksi lämmitelty ja olikin aika lähteä katsastamaan uutta kotia kieli lipoen.

Pohjan tutkimisen jälkeen mato löysi tiensä luolaan, ihastui siihen ja jäi sinne asumaan. Olis helpommalla päässyt, kun olis pelkän luolan vain rakentanut. :)

Pientä hienosäätöä terraan on vielä tulossa, joten niistä kuvia sitten myöhemmin.

1 kommentti: