tiistai 24. helmikuuta 2009

Menikö jotain pieleen?

Eli kuinka asennetaan terraarioon lasit


Näin päivän piristykseksi jokaiselle pieni aivojumppatehtävä.

Kuvittele, että olet lasiliikkeessä töissä. Aivan tavallisessa lasiliikkeessä. Eletään jo 2000-lukua ja sinulla on aivan normaali ajattelukyky. Eräänä päivänä saat tehtävän valmistaa liukuovet mittojen mukaan. Hmm... eli tarvitaan kaksi lasinpalaa, joissa alareunassa pyörät. Lisäksi ovet täytyy saada jollain paikoilleen, eli tarvitaan vielä ylä- ja alakiskot, yksi kappale kumpaakin. Kuulostaa helpolta. Mikään ei voi mennä pieleen.

...vai voiko?


Tälläiseen aukkoon pitäisi siis ovet saada. Helppoa kuin heinänteko. Niin ainakin luulin.Lasit saapuivat liikkeestä, joten ei muuta kuin asennuspuuhiin:

Aloitetaan asentamalla kiskot. Hmm... Nyt tais mennä väärinpäin, kun ei mahdukaan.


Näin päin ne kävisivätkin...? Eli olen tainnut käsittää jotain hyvin pahasti väärin liukuovien toimintaperiaatteesta.


Sovitellaanpas nyt lasitkin paikoilleen, kun kiskojen sijainti ratkaistiin jo:

Näin päin tuntuisi luonnolliselta asettaa lasit. Pyörät jäävät tosin väärälle reunalle. Toisaalta ne kiskot olivat juuri sopivan mittaiset noin pystyyn soviteltuina.

Hmm... Ainaskin terrasta tulee hyvin tuuletettu, mutta mitä jos käärme ei tahdokaan pysyä siellä? Ja miten saan lasit liukumaan, kun pyörät osoittavat sivuille? Ei siis näin päin sittenkään... kokeillaas jotain muuta.


Näin päin ne peittäisivät koko aukon. Mutta... niiden piti olla liukuovet. Sellaiset sivulle päin liukuvat.
Ylempi lasi kiinnitetään ilmeisesti narun kanssa roikkumaan...? Muuta keinoa en keksi. Ei kait se ilmassakaan pysy?

Mutta niin, ne kiskot...? Eihän ne käyneetkään tuohon alareunaan, joten näin päin ei siis ole oikein päin.


Katsotaanpas miltä näyttää lasien pyöräosat ja kiskot yhdessä... menee lasit aika paljon päällekkäin, eikä kovin paljoa jää enää kädelle tilaa, mutta eihän sitä tilaa mihinkään tarvitsekaan. Ja on sitä paitsi kestävempi ratkaisukin, kun on tavallaan kaksi lasia päällekkäin. :)

Mutta... Miten päin nyt lasit siis kuuluu asentaa? Tähän ei kukaan vastausta keksinyt, joten päädyimme kysymään asiaa liikkeestä. Kuulemma lasit on valmistettu aivan oikein, eikä niissä ole mitään vikaa. :)

Eipä voi muuta todeta kuin: Lasiliike FAIL! <3
Vaikka siis toki tiedänkin, ettei laseissa mitään vikaa ollut oikeasti. Olen vain vähän huono noissa remonttipuuhissa. Ehkä joku osaa joskus sanoa, miten päin nuo kuuluu asentaa. ;)
Mikäli satut lasisetä tätä joskus lukemaan, toivo, ettet jää työkavereillesi kiinni, muutoin joudut kuulemaan heiltä tästä - ja pitkään. :DMelkein valmis... puuttuu enää ovet. Sitten pääsisi mato lopultakin muuttopuuhiin.


Kasvit on jo paikoillaan ja muovimattokin laitettu. Seinät ja luolan suuaukko on tehty jäljittelemään kalliota. Oli siinä jonkun verran urakkaa, mutta on tuo noin kivemman näköinen kuin perusvalkoisena laatikkona. :)


Vielä hieman selitystä tähän loppuun.

Lasit siis tilattiin mittojen mukaan, eli liikkeeseen ilmoitettiin korkeus x leveys (kyllä, samalla myös on mainittu, kumpi mitta on kumpi). Lasit oli todellakin leikattu juuri päinvastoin, eli jos terraarion olisi kääntänyt 90 astetta, olisi lasit käyneet oikein. Eli lasien leikkaaja on kuvitellut kaapin matalaksi, leveäksi kaapiksi. Kumma kyllä, kiskot olikin kiinnitetty puolestaan toiselle reunalle, juuri sille mille pitikin alkuperäisen tilauksen mukaan. Yhdistelmänä tämä on hieman toimimaton, kuten kuvista pystyikin päättelemään. Hieman kummastuttaa, etteivät siellä päässä ole jo ennen lasien luovutusta tajunneet esimerkiksi, ettei lasit ja kiskot edes sovi yhteen.

Noh, taisivat kuitenkin virheensä tajuta, koska vaikka kovasti sanoivat, ettei laseissa ole mitään tehty väärin, tuli sieltä ilmaiseksi uudet tilalle. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti