perjantai 3. elokuuta 2012

Pajukori


Tein celebesinkakadulleni itse pajukorin, lintu rakastaa tätä suuresti ja hämmennyksekseni kori on vieläkin melkein täysin ehjä! Täytän korin päivittäin kaikella kivalla pienellä, kuten puun- ja pahvinpaloilla, WC-paperin hylsyillä, pähkinöillä, jäätelötikuilla... Lintu kaivelee korista mieluisia tavaroita, nakertelee niitä ja viskelee lattialle. Kivaa on!

Valmis kori.

"Vähän" vänkyrä siitä tuli, mutta sehän nyt ei lintua haittaa.

Koriin on tarkoituksella jätetty pajunsilmuja ja -kissoja, jotta lintu saa näperrellä niitäkin.


Erään päivän täytteet. Puutikkuja, sukulaisen mökkireissulta ylijääneitä (eli roskiin meneviä, koska ei tahdo säilyttää talven yli) pahvimukeja, WC- ja talouspaperihylsyjä herkuilla täytettynä ja päät kiinni taitettuna, pieni pahvilaatikko herkuilla täytettynä, sopivan kokoisiksi paloiksi leikattua pahvia, pieniä puunpalikoita, korkkisia pullonkorkkeja...


Toisen päivän täytteet. Puutikkuja, pahvia, sanomalehteen käärittyjä pähkinöitä, pieniä pahvilaatikoita herkkuineen, pieniä puupalikoita, WC-paperirullan hylsyjä herkkuineen, korkkisia pullonkorkkeja, herkkutikun jämät, kuivattu maissintähkä...

Jos korin tekeminen itse tuntuu työläältä, voi hyvin käyttää valmista koria, joita myydään melkein jokaisessa kaupassa. Sisältöä koriin on helppo keksiä, sillä sinne sopii myös kaikki "roskatkin", eli rikkonaiset linnunlelut ja niiden palat. Tavarat voi laittaa takaisin koriin niin monesti kuin ne ovat vielä käyttökelpoisia tai puhtaita, kakkaiset täytyy heittää mahdollisimman pian pois.

Korin kiinnitys hoituu nopeasti ja näppärästi parilla nippusiteellä.

Meillä korista tuli niin ehdoton hitti, että suosittelen rohkeasti kokeilemaan tätä, vaikka epäilisikin oman lintunsa tällaisesta tykkäävän. Caro oikein odottaa silmä kovana kun täytän koria ja menee sitten mahdollisimman nopeasti tutkimaan mitä siellä tänään on. Toivottavasti ei kyllästykään ihan heti, kun tuon parissa kuitenkin vierähtää mukavasti jopa useampi tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti